Academisch Ziekenhuis Jan Palfijn

portfolio

Academisch Ziekenhuis Jan Palfijn

Het AZ Jan Palfijn in Gent heeft behoefte aan tijdelijke uitbreiding van haar bestaande huisvesting. Jan Snel bundelt haar krachten met bouwonderneming Denys en wint de aanbesteding. Een prachtige uitdaging: in slechts 20 weken wordt maar liefst 3.800 m2 gerealiseerd, die aan de hoogste eisen van het ziekenhuis voldoet!

De eerste en tweede verdieping van het semipermanente ziekenhuis is bestemd voor verpleegafdelingen, spreekkamers voor doktoren en zusterposten. De bovenverdieping wordt ingericht als PAAZ-afdeling (gesloten inrichting voor psychiatrische patiënten), onder meer voorzien van isoleercellen. In totaal voorziet het gebouw in een capaciteitsuitbreiding van 91 bedden.

 • Huisvestingoplossing

  Ziekenhuis

 • Oppervlakte

  3.800 m2

 • Bouwtijd

  20 weken

 • Opdrachtgever

  AZ Jan Palfijn

Zoals elk project heeft ook de bouw van het semipermanente ziekenhuis haar bouwtechnische bijzonderheden. Onder het gebouw bevindt zich bijvoorbeeld een tunnel met een doorsnede van vier meter! Hierdoor is een extra verzwaarde fundering toegepast met betonbalken van 0,8 x 0,8 meter. Verder is het gebouw voorzien van twee beddenliften, ingebouwd in een betonnen liftschacht, en zijn er twee aansluitingen op het bestaande ziekenhuis. Om de installaties van de nieuwbouw feilloos te kunnen koppelen aan die van het bestaande ziekenhuis waren diverse installatietechnische aanpassingen vereist, die geheel door Jan Snel werden verzorgd.

Onze projecten in cijfers

3.800


Maar liefst 3.800 m2 aan uitbreiding voor het ziekenhuis waarin meerdere disciplines zich zullen vestigen.

4


Onder het gebouw bevindt zich een tunnel met vier meter doorsnede, daardoor ligt onder dit pand een zeer zware fundering.

20


20 weken! In alle opzichten een uitdaging, want het werk in het bestaande ziekenhuis moest gewoon doorgaan.

91


Door een capiciteitsuitbreiding van 91 bedden wordt het voor het ziekenhuis mogelijk meer en betere zorg te verlenen.

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement