Basisschool De pionier

portfolio

Basisschool De pionier

Achtergrond

Basisschool De Pionier zocht als nieuwe school een tijdelijk onderkomen in nieuwbouwwijk Trije Terpen te Dokkum. Het schoolbestuur had deze wijk als favoriete locatie voor de vervangende nieuwbouw bestempeld, maar omdat het bestemmingsplan nog niet concreet was, was permanente bouw nog niet mogelijk.

Uitdaging

De school zocht acuut een locatie, zodat ze in september 2018 konden starten. Zo is er besloten om in eerste instantie voor een tijdelijk onderkomen te kiezen, op het braakliggende terrein aan de Alde Terp en Bauwert. De wens was om de school zo in te richten dat er verschillende soorten werkplekken zijn. Naast de min of meer traditionele klaslokalen moesten er nissen komen om in te werken en een soort woonkamer waar kinderen in groepjes kunnen zitten.

Oplossing

Jan Snel zorgde in recordtempo voor een kant-en-klare school. Waar eind juli werd gestart met het realiseren van het onderkomen voor De Pionier aan de Alde Terp, is door in de zomervakantie hard door te werken op vrijdag 24 augustus het pand opgeleverd. Nog diezelfde middag zijn alle spullen die nodig zijn bij de start van het schooljaar verhuisd. Hoewel nog niet alles in detail af was, was het in zoverre klaar dat er op maandag 3 september kon worden gestart. In samenspraak met de architect zijn de kleuren en de markante schuine gevels bepaald.

Voordeel

Het gebouw is in vier weken from scratch opgebouwd. Waar de bewoners in juli nog uitkeken op een braakliggend terrein, zien ze nu een school staan. Tijdelijk of niet, De Pionier is klaar voor de toekomst.

 • Duur

  4 weken

 • Grootte

  832 m2

 • Type

  Primair onderwijs

 • Opdrachtgever

  Stichting Arlanta

 • Gebruiker

  CBS De Pionier Dokkum

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement