De Toekomst, Ajax

portfolio

De Toekomst, Ajax

In opdracht van AFC Ajax realiseren wij een studiegebouw met een oppervlakte van ca. 1.000 m² op Sportpark De Toekomst nabij de Amsterdam Arena. In dit nieuwe gebouw zullen 120 Nederlandse en buitenlandse spelers hun studiewerkzaamheden gaan uitvoeren.

Het studiegebouw wordt gerealiseerd in het Movix bouwsysteem en bestaat uit diverse ruimten; een kookruimte met high-tech kookapparatuur, ruimtes voor zelfstandige studie en ruimtes voor groepsgebonden lessen. Ook zijn er diverse toiletgroepen, kantoorruimten, is er een slaapruimte en wordt een ruimte ingericht die door Ajax TV wordt benut voor het afnemen van bijvoorbeeld interviews.

 • Huisvestingoplossing

  Studiegebouw

 • Oppervlakte

  1.000 m2

 • Bouwtijd

  12 weken

 • Opdrachtgever

  AFC Ajax

"Verspreid over twee bouwlagen kunnen (jonge) spelers van AFC Ajax onderwijs volgen. Het studiegebouw blijft de komende jaren staan en heeft, als dat nodig blijkt te zijn, de mogelijkheid om naar een andere locatie verplaatst te worden.

De totale bouwtijd bedraagt circa 3 maanden. Deze korte doorlooptijd hebben we kunnen realiseren doordat we nauw betrokken waren in het bouwteam voor dit project en daardoor in samenspraak allerlei zaken vlot konden doorspreken en regelen.

De uitdaging zat hem ook in het bouwen zelf. Dit vanwege de beperkte ruimte op de locatie tussen twee trainingsvelden in. Wij konden namelijk alleen bouwen vanaf één kant, maar met de inzet van zwaarder materieel hebben we ook deze uitdaging opgelost.

Volgens planning is het studiegebouw op 7 augustus 2015 opgeleverd en op 24 augustus 2015 in gebruik genomen."

Onze projecten in cijfers

120


120 Nederlandse en buitenlandse spelers zullen gebruik gaan maken van de leerfaciliteiten die dit gebouw hen zal bieden

1


Door de beperkte ruimte op de bouwlocatie kon er maar vanaf 1 plaats gebouwd worden, tussen 2 voetbalvelden in

1000


Ca. 1.000 m2 aan permanente onderwijsruimte op sportcomplex De Toekomst van AFC Ajax.

3


In slechts 3 maanden van opdracht tot oplevering, bijzonder, omdat er maar een beperkte ruimte beschikbaar was tijdens het plaatsen

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement