Energieneutrale woningen

portfolio

Energieneutrale woningen

Achtergrond

Te midden van een gezellige woonwijk in kustplaats Hoek van Holland, staan sinds oktober 2018 twee bijzondere energieneutrale nieuwbouwwoningen. Een proefproject van woningbouwvereniging WVH, dat de woningen inzet als alternatief voor het renoveren van oude en slechte corporatiewoningen.

Oplossing

De woningen die Jan Snel bouwde in Hoek van Holland zijn uitgerust met moderne duurzame installaties. De bewoners koken gasloos en wekken zelf energie op voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis. In de woonprojecten kunnen de hoogste normen voor duurzaamheid en energieverbruik worden geïmplementeerd, onder andere ook door een zeer goede isolatie van de geprefabriceerde schil. Op deze manier zijn alle denkbare energievarianten mogelijk; Energieneutraal, BENG, of Nul-op-de-meter. Innovaties op dit gebied zijn daarnaast flexibel in te bouwen. Slim bouwen is tevens bouwen met oog voor de toekomst. Ook de realisatie van de woningen verloopt op een uiterst duurzame manier. De woning wordt vanaf de fabriek getransporteerd, in bijna kant-en-klare modules.

Jan Snel bouwt de grondgebonden woning binnen de bouwregelgeving en eisen van deze tijd. Een hoge kwaliteit, zowel in de binnenruimte als in de afmetingen van de woning zelf. Een gegeven dat bij renovaties vaak lastig aanpasbaar is. De woningen zijn er tevens op gericht mensen langer thuis te laten wonen. Er zijn geen drempels bij de voordeur en er is een zogenaamde ‘luie’ trap aanwezig. De grondgebonden woning is momenteel leverbaar in zes varianten en uitvoerbaar met een zadeldak of plat dak. Met beukmaten van 5.40 meter tot 6 meter, twee of vier slaapkamers, een ingerichte keuken en badkamer en een totaal woonoppervlakte tussen 68 m2 en 126 m2 GBO.

 • Duur

  ca. 2 maanden

 • Grootte

  126 m2

 • Type

  Wonen

 • Opdrachtgever

  Woningbouwvereniging WVH

 • Gebruiker

  Particulier

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement