Hanze Hogeschool

portfolio

Hanze Hogeschool

Achtergrond

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectoriële hogeschool van Nederland en de grootste hogeschool in het Noorden.

Uitdaging

Omdat de hogeschool zodanig grote renovatieplannen had, werd er een aanbesteding uitgeschreven voor passende tijdelijk huisvesting. Het nieuwe gebouw moest er niet alleen voor zorgen dat er les kon worden gegeven ten tijde van renovatie, maar er moesten ook extra kantoorruimtes t.b.v. de administratie kunnen worden gehuisvest in een later stadium

Oplossing

Voor het begin van het nieuwe schooljaar werd er in zes maanden tijd een multifunctioneel gebouw geplaatst met de gedachte dat het dit jaar voor een groot deel kan worden gebruikt voor onderwijs, en later voor administratieve doeleinden. De productie vond plaatst in de destijds recent geopende hal in Eemshaven, waardoor er extra snel kon worden geschakel.

Voordeel

De gevel van het gebouw is uitgevoerd in de verzochte oranje kleur. Vanwege de slechte grondslag, waarbij de draagkrachtige laag te diep lag voor een fundering op staal, moesten er palen worden geslagen voor de fundering. Dankzij uitvoerig pas- en meetwerk, en hulp van constructeurs en grondmechanici, is de uiteindelijke fundering – dankzij speciaal gemaakte betonnen funderingspalen – op staal gevestigd. Dit gaf een groot financieel voordeel voor de opdrachtgever.

 • Duur

  6 maanden

 • Grootte

  4.100 m2

 • Type

  Onderwijs

 • Opdrachtgever

  Hanzehogeschool Groningen

 • Gebruiker

  Hanzehogeschool Groningen

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement