Kantoorpand voor personeel van Alliander

portfolio

Kantoorpand voor personeel van Alliander

Achtergrond

Tussen de A10 en de A5, aan de Basisweg in Amsterdam-West, is de verbouwing bezig van een bestaand kantoorpand van EDGE Technologies. Ontwikkelaar EDGE Technologies houdt zich bezig met de herontwikkeling van het kantoorgebouw uit 1974 dat meerdere jaren zal duren. Het gehele pand wordt zeer futuristisch gerenoveerd en aangepast naar de laatste stand van zaken op het gebied van technologie, duurzaamheid en gezondheid. Om dat goed en veilig uit te kunnen voeren is er voor gekozen om huurder Alliander elders te huisvesten en onder te brengen in een tijdelijk kantoor.

Uitdaging

Het kantoorpand moest zeer snel worden opgeleverd. Gewenst was om per bouwlaag op te leveren, zodat een deel van het personeel er al snel in kon. Bij de ontwikkeling van dit gebouw stond circulariteit hoog op
de agenda. Voor een energiebedrijf met een duurzame reputatie is dat natuurlijk een terechte eis. We hebben een
gebouw ontwikkeld dat na gebruik volledig kan worden gedemonteerd en kan worden hergebruikt.

Oplossing

Op een voorliggend parkeerterrein heeft Jan Snel in drie bouwlagen voor circa 400 mensen van Alliander kantoorplekken gecreëerd. In totaal 4.500 m2 aan luxe kantoorsystemen. Als basismodule is daarbij de K3000-unit gebruikt. Met betonvloeren, goede hoogwaardige isolatie en een zeer goede klimaatinstallatie. Bij de uitvraag stond al centraal dat de tijdelijke huisvesting hoogwaardig en kwalitatief moest worden ingevuld. Een prachtige locatie, waarin mensen ongestoord kunnen overleggen en werken. Per slot van rekening is het de bedoeling dat het personeel vanuit het tijdelijke kantoor twee jaar lang hun werk moet kunnen doen.

In overleg met de architect heeft Jan Snel binnen het ruimtelijke ontwerp zo efficiënt mogelijk het gewenste aantal werkplekken ondergebracht zonder daarbij in te boeten aan prettige, gezonde of functionele ruimtes. Uiteindelijk zijn het als het ware open kantoortuinen geworden, niet enkel solistische hokjes. Wel is er volop voorzien in volledig geklimatiseerde glazen spreekruimtes om te overleggen of je juist even af te zonderen. Het is verder voorzien van alle gemakken. Centraal in het pand zitten de keukens, volledig voorzien van apparatuur: dé plek op elke afdeling waar iedereen kan samenkomen. Uiteraard zitten op alle bouwlagen toiletten en mindervalidenvoorzieningen. En alle vloeren zijn luxueus bekleed met tapijt, hergebruikt uit het bestaande pand.

  • Duur

    ca. 5 maanden

  • Grootte

    4.500 m2

  • Type

    Bedrijfsleven

  • Opdrachtgever

    EDGE Technologies

  • Gebruiker

    Alliander, 400 medewerkers

portfolio

Neem contact met ons op

Ik ga akkoord met het privacystatement