Kinderdagverblijf BKO Bazel

portfolio

Kinderdagverblijf BKO Bazel

In opdracht van de gemeente Kruibeke (België) heeft Jan Snel in acht weken tijd een nieuw kinderdagverblijf gerealiseerd voor naschoolse kinderopvang. Omdat het bestaande schoolgebouw gesloopt diende te worden, moest de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf zo veel mogelijk in de vakanties gebeuren. Op die manier hoefden de kinderen zo min mogelijk opgevangen te worden op andere locaties.

Het nieuwe kinderdagverblijf is 600 m2 groot en bestaat uit 32 KOMA-modules. Een belangrijke wens van de opdrachtgever was dat het nieuwe gebouw een zo permanent mogelijke uitstraling kreeg. Daarom is er gekozen voor een speciale golfbeplating aan de buitenzijde van het gebouw. Dit geeft het kinderdagverblijf een rijkere uitstraling en is het voordeligste alternatief voor vlakke metalen beplating.

  • Huisvestingoplossing

    School

  • Oppervlakte

    600 m2

  • Bouwtijd

    8 weken

  • Opdrachtgever

    Gemeente Kruibeke

Aangezien het gebouw minimaal twee jaar blijft staan, voldoet het (geheel volgens de Belgische wet) aan de wettelijke eisen die bij een permanente huisvesting horen. Ook dit gebouw is een permanent gebouw, net als 80% van alle andere “koop” gebouwen die Jan Snel in België heeft gerealiseerd. Het pand is geheel gebouwd volgens de kindvriendelijkheidsnormen die in België gelden. Dit betekent onder andere dat er lagere, kindvriendelijke toiletten en wasbakken geplaatst zijn. Maar ook dat de deuren en ramen voorzien zijn van kindvriendelijk hang- en sluitwerk. Kortom, in acht weken tijd hebben we een nieuw onderkomen gerealiseerd waar zowel de opdrachtgever als de kinderen heel erg blij mee zijn.  

Onze projecten in cijfers

600


Het kinderdagverblijf is volledig kindvriendelijk gebouwd en is 600 m2 groot.  

8


Het permanente gebouw is binnen acht weken gerealiseerd.

1


Eén bouwlaag was voldoende om het kinderdagverblijf naar de wens van de opdrachtgever te realiseren.

32


Het kinderdagverblijf bestaat uit 32 KOMA-modules en de speciale golfbeplating aan de buitenzijde van het gebouw zorgt voor een rijkere uitstraling.

portfolio

Neem contact met ons op

    Ik ga akkoord met het privacystatement