Marinekazerne De Erfprins

portfolio

Marinekazerne De Erfprins

Achtergrond

Rijksvastgoedbedrijf stond in Den Helder  in 2018 voor de uitdaging de Erfprins weer woonbaar te maken. Om dit te realiseren dienden de gebouwen ‘’Johan Maurits van Nasseau’’ en ‘’Eendracht’’ te worden gerenoveerd. Gezien het feit dit project al langere tijd lag en de noodzaak begon te dringen moest er binnen 10 weken een tijdelijke huisvesting worden geplaatst.

Uitdaging

De tijdelijke huisvesting werd gebouwd zodat het voltallige  defensiepersoneel comfortabel, veilig en in de buurt kan wonen van de kazerne. Binnen tien weken dienden al het defensiepersoneel zich te kunnen verplaatsen naar de tijdelijke huisvesting. De enorme oppervlakte en de korte tijdspanne maakte het een uitdaging om aan alle voorwaarden te voldoen.

Oplossing

Door de expertise van Jan Snel kon in slechts 7 weken maar liefste 4800 m2 gerealiseerd worden. Door de stapelmogelijkheid van de units kon op relatief klein gebied een enorm formaat aan huisvesting worden geplaatst. Niet alleen is de tijdelijke huisvesting voorzien van een koeling systeem, ventilatie en verwarming. Ook is het geluidswerend en brandveilig.

Voordeel

Bij dit project is er gekozen om units te hergebruiken. Dit past binnen de circulaire ambitie van Jan Snel om steeds meer producten volledig te hergebruiken. Niet alleen Jan Snel ondervind hiervan de toegevoegde waarde, maar ook de opdrachtgever zelf. Doordat de modulaire gebouwen uiterst flexibel inzetbaar zijn kan op huisvestingvraag worden ingespeeld. Daarnaast zijn de gebouwen eenvoudig en snel te verplaatsen, waardoor de opdrachtgever niet gebonden is aan één locatie. Hiermee is dit project een mooi voorbeeld waarbij modulaire eenheden worden hergebruikt en opgeknapt.

 

 • Duur

  7 weken

 • Grootte

  Drie lagen en 267 units

 • Type

  Gestapelde bouw

 • Opdrachtgever

  Rijksvastgoedbedrijf

 • Gebruiker

  Defensiepersoneel

 • Bruto vloeroppervlakte

  4800 m2

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement