Teylingen College

portfolio

Teylingen College

Terwijl de leerlingen van het Teylingen College in Noordwijkerhout zomervakantie vierden, zette Jan Snel een compleet nieuw schoolgebouw neer. In totaal elf weken wordt een "Sciencetoren" van 912 m2 (vier verdiepingen en een open laboratoriumruimte op het dak) én een Forum van 248 m2 gerealiseerd. Beslist geen tijdelijke oplossing, maar duurzame huisvesting om 330 leerlingen de komende 40 jaar van eigentijds onderwijs te voorzien.

Het gebouw is de ultieme synergie tussen traditionele en flexibele bouw, met betonvloeren en een ter plaatse opgebouwde staalconstructie. De aparte metalen gevelafwerking is vooraf compleet op maat gemaakt, dus een zeer strikte maatvoering is absoluut essentieel. Alles werd keurig binnen planning opgeleverd, van het lab op het dak tot de aparte dansruimte, inclusief elastische dansvloer. Dit is onderwijsvernieuwing volgens Jan Snel.

 • Huisvestingoplossing

  School

 • Oppervlakte

  912 m2 en 248 m2

 • Bouwtijd

  11 weken

 • Opdrachtgever

  Stichting Fioretti-Teylingen

Onze projecten in cijfers

1.160


De compleet nieuwe Sciencetoren en forum met laboratorium op het dak, elastische dansvloer en gevelafwerking heeft een totale oppervlakte van 1.160 m2.

11


Jan Snel wist deze onderwijsvernieuwing te realiseren binnen 11 weken wanneer de leerlingen zomervakantie vierden.

4


Het gebouw dat is gebaseerd op het Movix-systeem bestaat uit vier verdiepingen.

40


De duurzame huisvesting is compleet op maat gemaakt om 330 leerlingen de komende 40 jaar van onderwijs te voorzien.

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement