Universitair ziekenhuis Edegem

portfolio

Universitair ziekenhuis Edegem

Vaste partner

In opdracht van Universitair ziekenhuis Edegem in België heeft Jan Snel, onder leiding van Senior Projectcoördinator Pascal Nevelsteen, zowel een verplaatsing van het voormalige onderzoekscentrum als een uitbreiding van het pand verricht. Het voormalige onderzoekscentrum van 460 m2 moest plaats maken voor een nieuw bouwproject. Daarnaast moest er door ruimtegebrek 414 m2 aan nieuwe onderzoek units worden bijgevoegd. Hierdoor is er een nieuw onderzoekscentrum ontstaan met een totaal oppervlakte van 874 m2 . Het ziekenhuis is al meer dan 20 jaar vaste partner van Jan Snel.

 

Voordelen

Het modulaire bouwsysteem van Jan Snel heeft het voordeel dat het makkelijk demonteerbaar is. Hierdoor is verplaatsing eenvoudig en razendsnel te realiseren. Niet alleen is dit gunstig voor de opdrachtgever, omdat hij op deze manier niet vast zit aan een locatie. Ook sluit het een op een aan op de ambitie van Jan Snel om 100% circulair te ondernemen. Gezien het feit dat het pand snel weer operatief diende te zijn, moest de bouw in slechts vier weken gerealiseerd worden.

Uitdaging

Het gebouw bestaat uit vier cryo opslagunits, elk van de units zijn onderling verbonden door middel van een geautomatiseerd transportsysteem. Het automatische transportsysteem heeft tot doel de monsters automatisch van de ene “koelkast” naar de andere “koelkast” te brengen enerzijds en anderzijds aangeboden of opgevraagde stalen te bezorgen of te stockeren. Bij de verplaatsing van het voormalige pand was de uitdaging om de geautomatiseerde verbindingen tussen de systemen niet te belasten. Bij het optillen van het driedelige gebouw in één stuk, moest rekening gehouden worden met een absoluut minimum aan torsie en beweging tussen de verschillende modules. Op deze manier werd voorkomen dat er beweging zou optreden in de verbindingsrail, waardoor het transportsysteem zou beschadigen.

Innovatie

Jan Snel blijft continue in ontwikkeling. Daarbij werken wij zoveel mogelijk samen met onze klanten. Dit in combinatie met de meer dan 55 jaar ervaring zorgt ervoor dat wij op elke huisvestingsvraag een antwoord bieden. Samen gaan wij voor een totaaloplossing!

 • Duur

  4 weken

 • Grootte

  1 bouwlaag

 • Type

  Medische huisvesting

 • Opdrachtgever

  Universitair ziekenhuis Edegem

 • Gebruiker

  Universitair ziekenhuis Edegem

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement