Wisselwoningen in Appingedam

portfolio

Wisselwoningen in Appingedam

Achtergrond

Het CVW herstelt Groningse woningen die schade hebben opgelopen door aardbevingen. Dit betekent in sommige gevallen dat de bewoners tijdelijk niet in hun eigen huurwoning terecht kunnen. Speciaal voor hen zijn wisselwoningen nodig, waar zij kunnen verblijven tot hun eigen huis weer veilig is. Het gaat hier om gezinswoningen, seniorenwoningen en eenpersoonswoningen.

Uitdaging

De tijdelijke woningen worden gebouwd onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen, met als doel dat bewoners veilig en comfortabel in de buurt kunnen wonen. Gezien de omstandigheden moeten deze aardbevingsbestendig en op duurzame wijze worden gebouwd. Hoe eerder de woningen klaar zijn, hoe eerder het herstel aan de eigen woningen kan plaatsvinden.

Oplossing

In slechts vier maanden tijd heeft Jan snel 56 tijdelijke woningen op het sportpark gebouwd. Deze waren instapklaar, inclusief ingerichte keuken, meubels, badkamer en een werkende tv- en internetaansluiting. De tijdelijke bewoners hoeven in feite alleen een tas met kleren mee te nemen.

Voordeel

De woningen zijn niet alleen volledig ingericht, maar ook flexibel, aardbevingsbestendig en van hoogwaardige kwaliteit, waarbij ook duurzaamheidsmaatregelen zijn toegepast. Zo zijn in alle woningen infraroodpanelen voor de verwarming toegepast en wordt een groot deel van de woningen verwarmd door middel van een zonneboiler. Wanneer de bewoners naar hun eigen huis teruggaan, kunnen de woningen worden verplaatst en weer opnieuw worden ingezet.

 

 • Duur

  4 maanden

 • Grootte

  56 woningen

 • Type

  Grondgebonden woningen

 • Opdrachtgever

  Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (uitvoerend opdrachtgever: Centrum Veilig Wonen)

 • Gebruiker

  Huurwoning

 • Bruto vloeroppervlakte

  5800 m2

portfolio

Neem contact met ons op

  Ik ga akkoord met het privacystatement